Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dalszövegírók képes leírás - Zene.tlap.hu
részletek »

Dalszövegírók - Zene.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zene.tlap.hu » Dalszövegírók
Keresés
Találatok száma - 4 db
Bródy János

Bródy János

'Bródy Jánosról széles e hazában nagyjából mindenki tudja, hogy mit jelent a neve, személyisége, azt is, hogy a magyar kultúrtörténet meghatározó alakja, hogy a magyar nyelvű popzene meghonosítója, hogy általa lett hivatalosan is elfogadott ez a műfaj, hogy a szigorú és féltékeny társművészek képviselői az ő művészetét elismerik és becsülik. Azt is sokféleképpen megírták már, hogy 1964-ben érettségi után került az Illés együttesbe, abba a legendás zenekarba, amelyik nem csak saját nemzedékének életérzését, gondolkodását tudta dalokban kifejezni. Sokaknak segített eligazodni vagy éppen a dalszövegek alapján tanultak meg szabadon véleményt formálni, személy szerint Tininek - ahogy őt a közönség hívja - köszönhetően. A külső és belső feszültségek következtében 1973-ban felbomlott az Illés.

Dés László

Dés László

Kiadásra kerül Dés László összes lemeze időrendben, és műfajok szerint, a TomTom records gondozásában. Az összkiadásban minden olyan - 1981-től napjainkig megjelent - Dés lemez megjelenik, amiben zeneszerzőként, előadóként, és zenekarvezetőként szerepel. Így a sorozatban a szaxofonos jazz-zenész, és zeneszerző szinte összes felvétele megtalálható. A gyűjtemény kiadása több szempontból is érdekes lehet a zenekedvelők és a gyűjtők számára: a korai munkásságából több lemez csak bakeliten jelent meg, amelyek sosem voltak kaphatóak cd formátumban. Illetve egyes lemezek már kikerültek a kereskedelmi forgalomból, így csak gyűjtőknél, vagy antikváriumokban lelhetők fel, holott az igény nagy rájuk. A minden műfajt átívelő sorozat már ott van az ország 14 Alexandra Könyváruházában, ahol a lemezek külön polcot, illetve állványt kaptak. Itt a Dés zenék szerelmesei kedvükre szemezgethetnek a régi és új kedvencek között. A sorozatot a Vető Gábor tervezte egységes grafikai design fogja össze, az eredeti borítók megtartásával, melyben jelölve vannak a lemezek műfajok szerint. Úgymint: Dalok, Jazz, Musical, Filmzenék. De nem csak cd-k kerülnek fel a Dés László összes lemezét tartalmazó állványra, hanem koncert DVD-k, és kották is.

Janicsák István

Janicsák István

Janicsák István Gyálon született 1953. október 19-én Janicsák István és Nagy Mária gyermekeként. Írónak készült, novellákat, verseket publikált. 1986 óta a Zizi Labor együttes vezetője, valamint a dalszövegek szerzője.Lánya Janicsák Veca!

Zene magazin hírek
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a Long Step
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a... Elkészült a hazai blues színtér érdekes színfoltja, a Mojo WorKings második albuma. A Long Step című anyagot a trió kvintetté kiegészülve szombaton mutatja be a fővárosi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Központban - közölték a szervezők az MTI-vel. A Mojo WorKings a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok popdallamainak világát...
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami ezentúl hétvégenként várja a magyar rockezen rajongóit
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami... Megnyílt csütörtökön a Rockmúzeum, a MagyaRock Hírességek Csarnoka az...
A Deep Purple előzenekarává avanzsált Iván and the Parazol a februári Aréna koncerten
A Deep Purple előzenekarává avanzsált... A hazai beat/rock and roll színtér egyik népszerű csapata, az Ivan and the Parazol...
Szabó Ági

Szabó Ági

1996 őszén írtam meg első dalszövegemet. Ezt a világon senki sem kérte tőlem, és nem is gondoltam, hogy igazi dal lesz belőle. Belefogtam, mert egy barátom demo-anyaga éppen nálam volt, barátságunk pedig éppen mélyponton. Fogalmam sem volt, hogy kell csinálni, vannak-e szabályok, és nem volt kitől megkérdezzem. Leginkább azért volt nehéz, mert a ritmusokról néha lecsúsztak a szavak, vagy épp a dallamív állt ellen a szavaknak. Nem tudtam, szabad-e eltérni az eredetitől, hozzátenni vagy átritmizálni. Azért döntöttem úgy, hogy minden egyes ritmushoz ragaszkodom, hogy a legtöbb rizikófaktort kizárjam. Addig dolgoztam rajta, míg hajszálpontosan az eredeti dalt kaptam, angol helyett magyar nyelven.

Tuti menü