Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zene linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Zene képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: zene.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 159 db
A zene szóbahozatala

A zene szóbahozatala

Amióta az agyunkban zajló folyamatok képet adó eljárásokkal vizsgálható, kívülről is szemlélhetővé vált egy elemi belső tapasztalat: a zene egyedülálló ereje. Néhány év óta különféle készülékeken keresztül is megmutatkozik, hogy zenehallgatás során mindkét agyfélteke egyedülállóan tevékeny - annak köszönhetően, hogy a zene integrálja a hemiszférák működését. Detlef Linke agykutató szerint a kivételt csak a zenekritikus jelenti, akiknél az agyműködés egyoldalú: csak a baloldali, beszédért felelős agyfélteke aktív... Pedig a zenei tapasztalatok szóvá tevése a zeneértők körén messze túlmenő jelentőségű. Régtől fogva a zene 'a' művészet: a mindenség közvetítésére leginkább képes, kozmikus művészetként a zene képezi a szépművészetek paradigmáját, és a növekvő zajok, sebességek és zűrzavarok közepette máig képes volt megőrizni 'metafizikai méltóságát' (Böhringer).

Acid rock

Acid rock

A pszichedelikus rock leghangosabb, legvadabb ága a '60-as években, a flower-power időszakában vált népszerűvé. Jellemzője a kábítószer (LSD) hatására létrejött különös dalok, hosszú, torzított gitárszólókkal (pl. Steppenwolf, Grateful Dead, Jefferson Airplane). Az elektronikus zene hangzáseszközeivel és a stroboszkóp-lámpák villódzó fényeivel a 'belső utazás' kísérőzenéje. Az érzéktompítóan nagy hangerőt olykor furcsa, lenyűgöző hangzások tarkítják.

Acid trance

Acid trance

Popzenei stílus. Meglehetősen hibrid, technikai, tipikus underground irányzat. Szülőhelye london, nevezik még London acid trance-nak vagy London acid techno trance-nak is. valóban földalatti irányzat, az illegális partikat titokban szervezik, tehát csak az vehet részt rajta, aki ismeri a gyakran változó perty-line telefonszámokat. Ennek megfelelően a bulikat használaton kívüli műhelyekben, hangárokban tartják. A partikon mindenki egyenlő. A szombat esti szórakozás legolcsóbb formája, a bulik néha napokig is eltartanak. A zene az acid, a techno, a trance és a klasszikus hardcore rendkívül monoton keveréke. Vokális elem egyáltalán nincs, a számok a végtelenségig eltarthatnak.

Zene magazin hírek
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a Long Step
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a... Elkészült a hazai blues színtér érdekes színfoltja, a Mojo WorKings második albuma. A Long Step című anyagot a trió kvintetté kiegészülve szombaton mutatja be a fővárosi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Központban - közölték a szervezők az MTI-vel. A Mojo WorKings a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok popdallamainak világát...
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami ezentúl hétvégenként várja a magyar rockezen rajongóit
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami... Megnyílt csütörtökön a Rockmúzeum, a MagyaRock Hírességek Csarnoka az...
A Deep Purple előzenekarává avanzsált Iván and the Parazol a februári Aréna koncerten
A Deep Purple előzenekarává avanzsált... A hazai beat/rock and roll színtér egyik népszerű csapata, az Ivan and the Parazol...
Ágnes Vanilla

Ágnes Vanilla

Zeneszerző, dalszövegíró, énekes előadóművész, zenei és produkciós producer, a Culturmission alapítója, a József Attila Társaság tagja, teológushallgató. Tanulmányait Budapesten a XV. kerületi Pestújhelyen kezdte a Zenei Általános Iskola ének-zene tagozatán, majd Újpalotán a Kavicsos közi Általános Iskolában orosz tagozaton folytatta. Mindkét iskola kórusának tagjaként, később szólistájaként a hagyományos kerületi és budapesti énekversenyeken sikeresen szerepelt és helyezéseket ért el.

Ákos

Ákos

Ákos internetes videónapló segítségével enged betekintést a készülő új album munkálataiba: az AkoxVlog oldalára az év első napján kerül ki az első részlet. Január végére az ÁKOS 40+ című koncertalbum eléri a platina minősítést. A dupla CD a Fonogram Magyar Zenei Díj Gálaesten is jelölt Az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában. Az ÁKOS 40+ DVD-változata ekkor már dupla platina. A Glamour magazin olvasóinak listáján az öt legsármosabb férfi között Ákos is jelöltként szerepel. Szigethy Gábor irodalomtörténésszel folytatják a Krúdy-estek sorozatát: a remek hangulatú, teltházas esteken a vendégek közt feltűnik Blaskó Péter, Mécs Károly és Tompos Kátya színművész, Barkó Judit televíziós műsorvezető, valamint a Ránki Dezső-Klukon Edit zongoraművész-házaspár is. A Magyar Tudományos Akadémia bálja a 'Szindbád az Akadémián' címet viseli: Ákos a rendezvény díszvendégeként Krúdy-novellákat olvas fel. Sebestyén Márta és Andrejszki Judit ad fantasztikus hangulatú Bálint-napi koncertet az Andante Borpatikában. Csakúgy, mint egy évvel korábban, a hölgyek felkérésére Ákos a Hamletből olvas fel egy Valentin-aktualitású részletet angolul és magyarul, ez utóbbit Arany János fordításában.

Alapi istván

Alapi istván

1962. 08. 02-án születtem Salgótarjánban. A családomban eltekintve az egyik dédnagyapámtól, aki karmester és hegedüs volt, senki nem foglalkozott zenével. Én azonban már egész kicsi korom óta nagyon ers vonzódást éreztem a hangszerek, a zene iránt. Valószínüleg ez késztette nagyszüleimet, hogy 10 éves koromban karácsonyi ajándékként egy gitárt vásároljanak nekem, s ezzel akarva, akaratlanul meghatározzák életem további alakulását. Lelkesen, minden külsö befolyásoló tényezö nélkül elmentem a helyi zeneiskolába azzal az elhatározással, hogy klasszikus gitárt fogok tanulni, azonban az igazgató minden áron el akart téríteni szándékomtól, mondván, hogy a gitár egy komolytalan hangszer, miért nem tanulok inkább tubázni!

All About Jazz

All About Jazz

Minden, ami Jazz! AllAboutJazz is the leading and longest running jazz music website, attracting both enthusiasts and industry professionals. A daily resource of impressive depth and breadth, AllAboutJazz.com publishes and syndicates a variety of jazz-oriented content and is the only jazz website capable of serving geo-targeted and behavioral ads. As a social enterprise, AllAboutJazz.com is committed to raising the awareness of jazz's cultural significance and historical legacy while playing an essential role in promoting the creative leaders of today. AllAboutJazz.com is a 8-time winner of the prestigious Jazz Journalist Association award, and is the highest ranked jazz website according to Alexa, Quantcast, MarketLeap, Google, Yahoo and Ask.com. All About Jazz is an AOL Music Network partner and its content appears weekly at Spinner.com.

Allmusic

Allmusic

A Magyar zene adatbázisa. Az Allmusic védi személyiségi jogaid. Semmilyen szolgáltatásunkhoz sem kell megadni személyes adataidat. A megrendelhető hírlevélen kívül nem küldünk reklám e-maileket, de a fejlesztések céljából készült esetleges játékokhoz, kérdőívekhez, különböző kimutatásokhoz, statisztikákhoz olyan személyiség-fuggő információkat kérhetünk, amelyek nem utalhatnak egyéni viselkedésmódra. Az adatokat továbbadhatjuk, de azokból semmilyen személyes információ nem szűrhető ki. Az Allmusic nem árul, üzletel vagy bérel semmilyen személyes adatot. Habár minden erőfeszítést megteszünk, de az Interneten küldött személyiség-függő adatok teljes biztonságáért felelősséget nem vállalhatunk. Az Allmusic oldalain található különböző hivatkozások (linkek) tartalmi és biztonsági részéért nem vállalhatunk semmilyen felelősséget. Célunk, hogy biztonságos, könnyű és egyszerű legyen a navigálásod.

Alternatív metál

Alternatív metál

Az alternatív metal akkor jött létre, amikor megfogalmazódott a vágy egy másfajta hangzásvilág irányában. Ezidőtájt a heavy metal zenekaroknak a közönsége főként azon alternatív fanok köréből került ki, akik amúgy szeretik a gitárcentrikus kemény rockzenét. Ez az időszak a 80-as évek vége, 90-es évek elejére tehető. Ekkor a túlélő hardcore punk bandák betévedtek a metal területére, maguk elött tolva az alternatív gitárzenét játszó bandákat, akik más irányban kezdtek inspirációt keresni. Az alternative metal bandák első hulláma keverte a heavy metalt a prog rockkal (Jane's addiction, Primus), garage punkkal (Soundgarden, Corrosion of Conformity), funkkal (Faith No More, Living Colour), rappel (Faith No More, Biohazard), industriallal (Ministry, Nine Inch Nails), world musiccal (Sepultura).

Hirdetés
Alternative Rock

Alternative Rock

Az alternatív rock (más néven alternatív zene, alt-rock vagy egyszerűen alternatív) a rockzene egyik műfaja, amely az 1980-as években jött létre és széles körben elterjedt az 1990-es években. Az alternatív rock számos alműfajból áll, melyek az 1980-as években a indie rockból vált ki. Az alternatív rock alműfajai a grunge, a Britpop, a gothic rock és az indie pop. Ezek mind a punk rock stílusára és magatartásformájára építkeznek, ami az 1970-es években fektette le a műfaj alapjait.

Ambient

Ambient

Az ambient is csak egy újabb zenei stílus, mondhatnád. De a megrögzött ambientesek, életfilozófiájuknak tartják. Az ambient zenei hatása miatt fantasztikus letisztultságot eredményez az elmében, amit már pár óra elmélyült hallgatás után tapasztalhatsz, persze csak ha tényleg tetszik a zene. A szó szoros értelmében új dimenziókat tár fel előtted, melyek kézzelfoghatóvá válnak, persze csak a képzeletedben, ebben a álomszerű állapotban. Lényege a nyugalma. Ami fontos: az ambient rétegzene, azaz egy underground stílus. Nagyon kevesen ismerik, még kevesebben szeretik, és csak nagyon kevesen tartják kedvenc stílusuknak. Én annak tartom.

Antropos

Antropos

Kulturális online magazin. Antropos görögül annyit tesz, ember. Azért választottuk ezt a nevet, mert a görög civilizáció az európai kultúra bölcsője, így a görög nyelv számunkra a kultúra időtlenségét, értékállóságát szimbolizálja. Emberekhez szólunk, emberségesen. Értéket és szórakozást szeretnénk nyújtani. Minden - a honlapon fellelhető - témában várunk cikkeket, fotósorozatokat, ajánlókat, híreket, kritikákat, ötleteket, valamint verseket, novellákat, esszéket és egyéb írásokat is az info@antropos.hu e-mail címre! Ha elnyeri tetszésünket, közölni fogjuk.

Aradszky

Aradszky

1960-61-ben Rádióstúdiós és OSZK-stúdiós növendék voltam. Tanárok: Vécsey Ernő és Balassa Tamás. 1962-ben Rádió Tánczenei Hangverseny (Erkel Szinház) Megosztott első helyezés. A dalom szerzői Dobos Attila - S. Nagy István. Még ide-oda húz a szív. Ettől kezdve sorba jönnek a rádió és hanglemezfelvételeim. 1966-ban: Rádió Tessék választani hangverseny. Az 'Isten véled édes Piroskám'- című versenydalommal megnyertem. Szerzőim: Dobos Attila-Szenes Iván. Röviddel később ezzel a koronggal én lettem a Magyar Hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese. Két hónap leforgása után a második is, hiszen a Lovas S. Nagy számomra írt dallal értem el a több mint százezres példányszámot. Pókháló az ablakon... Valamennyi nagy fesztivál döntőse voltam.. 1967-ben az 'Annál az első ügyetlen csóknál' - című Dobos-Szenes dallal a második helyezést értem el, a legjobb előadói díjat kaptam, és a fesztiválok első aranylemezese is lehettem. A 41-éves pályám során eddig számtalan Europai országban jártam fellépni a hazai szereplések mellett, és több ízben jártam Kanadában, Amerikában, és megfordultam Ausztráliában is.

Auth Csilla

Auth Csilla

Ismerőseim néha túlságosan is őszinte embernek tartanak, de az én felfogásom szerint az életben csak annak van értelme, ami szívből jön. Igyekszem mindig önmagamat adni, nem csak azért, mert fárasztó másnak lenni, hanem mert tapasztalatom szerint, a közönség pillanatok alatt átlát az álarcon. Nagyon rég nem próbálok meg színpadon kedvesebb lenni, mint az életben (és higgyétek el, ez rendkívül bátor tőlem, tekintve, hogy egyáltalán nem vagyok egy barátkozó típus). De amint az igazi arcomat mutatom, szeretnek. Talán mert a közönség érzi, hogy én ilyen vagyok: azt adom énekesként is, amit átlagemberként. És miután az élet egy tükör, tudom, hogy a színpaddal szemben azok éneklik a dalaimat, akik megkapták, amit küldtem.

Bachata

Bachata

A bachata egy karib eredetű, a salsánál lágyabb hangzású, melankolikus hangulatú latin zenei stílus. Az eredetileg a Dominikai Köztársaságból származó gitárzene a merengue-vel karöltve mára a salsa klubok közkedvelt kiegészítő táncává fejlődött. Népszerűségét az egyszerű, könnyen megjegyezhető lépéseinek köszönheti, habár a lépéseket kísérő csípő és testmunka elsajátítása hosszas gyakorlást igényel. 2002-től bekerült az autentikus latin táncversenyek versenyezhető kategóriái közé, amelynek hatására a bachata gyors fejlődésnek indult. A romantikus hangulatú bachata a salsa táncos bulik kísérőműfajaként mára már az egész világot meghódította.

Bakelit lemez mindörökké!

Bakelit lemez mindörökké!

Bakelit lemez az igényes zenehallgatóknak! Hallottad már, hogy szól egy bakelit lemez? Ezerszer jobban, mint bármilyen digitális fájl! Ezt hallanod kell! A múlt század hanghordozója újra él és szebben szól, mint valaha! Hallgasd meg te is az igazi hangzást! Minden kedvenced kapható bakelit lemezen is, próbáld ki! Színtiszta és teljes hangok, így még biztos nem hallottad kedvenceidet. Rock, metal, pop, techno, house - mindent megkapsz bakelit lemezen! A Bakelit Futár akciós árakkal és gyors kiszolgálással vár az év minden napján!

Bakelitbolt

Bakelitbolt

Miért pont bakelitlemez, mikor letölthető minden szám? Hanghordozás: A legfontosabb, hogy a bakelitlemezeknek van egy olyan dinamikája, amit a digitalizált hanganyag képtelen visszaadni, legyen az CD lemez vagy merevlemezről felcsendülő mp3 formátumú fájl. Ennek egyszerű oka, hogy a bakelitlemez a lejátszó tűjével mechanikus kapcsolatban létesítésével játssza le a hanganyagot. Ezt a hangzást nem tudja visszaadni semmi más eszköz sem. Minőség: A Rolling Stones Satisfactionja 1965-ös nyomáson (több, mint 40 év) még mindig ugyanabban a minőségben szól, míg a CD lemezeink nem nagyon élik túl a tizedik életévüket. Érzés: egy lemez a borítójával együtt, a két oldalon szereplő zeneszámokkal, szövegekkel, egy-egy pillanatról, érzésről szól. Így lesz egy komplett művészi alkotás, amit lehet nézegetni, hallgatni. Aki bakelitlemezt ajándékoz, egy klasszikus érzést lop a rohanó, agyondigitalizált életbe.

Tuti menü