Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Elkészült a hazai blues színtér érdekes színfoltja, a Mojo WorKings második albuma. A Long Step című anyagot a trió kvintetté kiegészülve szombaton mutatja be a fővárosi Eötvös 10 Közösségi és - Zene magazin
részletek »

Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a Long Step

Zene Magazin. A zene átszövi életünket, az emberrel egyidős. Zenét hallgatunk ma már mindenhol, hiszen a technika ezt lehetővé teszi nekünk bármikor. A zene feldob, elgondolkodtat, kikapcsol, szárnyakat ad, elválaszthatatlan tőlünk.
Zene magazin
Itt vagy: Zene magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a Long Step
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a Long Step
Elkészült a hazai blues színtér érdekes színfoltja, a Mojo WorKings második albuma. A Long Step című anyagot a trió kvintetté kiegészülve szombaton mutatja be a fővárosi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Központban - közölték a szervezők az MTI-vel.
A Mojo WorKings a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok popdallamainak világát ötvözi. A 2012-ben megjelent Back In The Day című debütalbum után három évvel piacra kerülő új CD-t, a Long Stepet a trió (Honfi Imre Olivér - vokál, gitárok; Horváth János - vokál, gitárok; Szabó Tamás - vokál, harmonikák) a koncerteken is közreműködő két kiegészítő zenésszel (Pengő Csaba - vokál, nagybőgő; Mezőfi "Fifi" István - vokál, dob, ütősök) készítette.
Hirdetés

A blues rajongóknak ismerősen hangzik a zenekar nevét adó kifejezés, hiszen Preston Foster 1956-os szerzeménye, a Got My Mojo Working (elsősorban Muddy Waters előadásában) blues örökzölddé, a műfaj egyik himnuszává vált.

"Szerettünk volna a műfajhoz illő címet találni a második lemezünkre, miközben arra is figyeltünk, hogy legyen benne egy kis kétértelműség, játékosság. A Long Step magyarra lefordítva nem csak egy hosszú lépést jelent, hanem egy mindenki által ismert alkoholos italt is" - írják az ajánlóban.

A lemezre összegyűjtött 14 számban a többszólamú éneklés mellett számos ritkábban hallott hangszer is megszólal, köztük a cigarbox gitár, a stompbox, a harmonetta, az ukulele vagy a washboard. A számok többsége saját szerzemény, ezekbe a tradicionális blueselemek közé más rokon műfajokat is becsempésztek. A Mojo WorKings stílusában az öreg bluesok egyszerűbb harmóniavezetése mellett felelhető J.J. Cale, John Fogarty, a Canned Heat könnyedebb dallamvilága.

Három feldolgozás szerepel az anyagon. Az It Hurts Me Too szerzője Elmore James és Bob Dylan, a Done A Lot of Wrong Things...-é Bobby Charles, a korábban mások mellett Harry Nilsson által is előadott, és az Éjféli cowboy című filmklasszikus betétzenéjeként is ismertté vált Everybody's Talkingé Fred Neil.

A két kiegészítő zenész, Pengő Csaba és Mezőfi "Fifi" István megfordult már a Jambalayában, a Muddy Shoesban, Frenk zenekarában, az Orosz Zoltán Trióban vagy a Tritonban is. A számok többségét a műfajhoz illően egyszerre játszották fel. A lemezen az Amerikában élő sikeres magyar bluesgitáros, Little G. Weevil (Szűcs Gábor) is szerepel: ő a Refuse szövegírója és énekese.

"Egy kicsit olyan lett az anyag, mint egy stílusgyakorlat-gyűjtemény, de ezt nem bánjuk. Egy blueszenekar életében a megalakulástól eltelt négy év nem sok. Arra volt elég, hogy megtanuljunk közösen lélegezni a színpadon és kialakítsunk egy jól működő, átlátható munkakapcsolatot" - olvasható a közleményben.
Long Step - Interjú Jánossal
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Mojo WorKings, blues,beat,zene,lemez,album,kiadás,jelent
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-03-12 15:29:03
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü