Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar Retró énekesek, slágerek képes leírás - Zene.tlap.hu
részletek »

Magyar Retró énekesek, slágerek - Zene.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zene.tlap.hu » Magyar Retró énekesek, slágerek
Keresés
Találatok száma - 11 db
Aradszky

Aradszky

1960-61-ben Rádióstúdiós és OSZK-stúdiós növendék voltam. Tanárok: Vécsey Ernő és Balassa Tamás. 1962-ben Rádió Tánczenei Hangverseny (Erkel Szinház) Megosztott első helyezés. A dalom szerzői Dobos Attila - S. Nagy István. Még ide-oda húz a szív. Ettől kezdve sorba jönnek a rádió és hanglemezfelvételeim. 1966-ban: Rádió Tessék választani hangverseny. Az 'Isten véled édes Piroskám'- című versenydalommal megnyertem. Szerzőim: Dobos Attila-Szenes Iván. Röviddel később ezzel a koronggal én lettem a Magyar Hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese. Két hónap leforgása után a második is, hiszen a Lovas S. Nagy számomra írt dallal értem el a több mint százezres példányszámot. Pókháló az ablakon... Valamennyi nagy fesztivál döntőse voltam.. 1967-ben az 'Annál az első ügyetlen csóknál' - című Dobos-Szenes dallal a második helyezést értem el, a legjobb előadói díjat kaptam, és a fesztiválok első aranylemezese is lehettem. A 41-éves pályám során eddig számtalan Europai országban jártam fellépni a hazai szereplések mellett, és több ízben jártam Kanadában, Amerikában, és megfordultam Ausztráliában is.

Balázs Klári

Balázs Klári

Tudtad-e? -Az énekesnő első férje nevét viseli: hat éven keresztül a Tolcsvay Trió egyik tagjának, Balázs Gábornak volt a felesége. -Személyi igazolványában Korda Györgyné szerepel. -Operalemezt is készített. -25. házassági évfordulójukra gyémántgyűrűt és leánykérést kapott férjétől, aki állítólag megint el szeretné venni nejét. -Gyermeke nincs. -Legtöbbször férjével, Korda Györggyel énekel. -Repertoárja a világslágerektől az operákig terjed. -Férje Korda György után ő is szenvedélyes kárryajátékossá vált.

Cserháti Zsuzsa

Cserháti Zsuzsa

Cserháti sosem volt hajlandó 'divatzenét' csinálni, még akkor sem, amikor egyedi stílusára nem volt kereslet. Tehetségét nem aprózta el, mindig minőségi dalokkal állt elő, persze ez azzal is járt, hogy pályafutása nehézkesen indult és sok akadályt kellett legyőznie, szakmailag mintha egy hullámvasúton ült volna. 1965-ben kezdett énekelni, de az igazi áttörést az 1972-es táncdalfesztivál hozta meg számára, amikor a Nem volt ő festő című dalt elénekelte.

Zene magazin hírek
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a Long Step
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a... Elkészült a hazai blues színtér érdekes színfoltja, a Mojo WorKings második albuma. A Long Step című anyagot a trió kvintetté kiegészülve szombaton mutatja be a fővárosi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Központban - közölték a szervezők az MTI-vel. A Mojo WorKings a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok popdallamainak világát...
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami ezentúl hétvégenként várja a magyar rockezen rajongóit
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami... Megnyílt csütörtökön a Rockmúzeum, a MagyaRock Hírességek Csarnoka az...
A Deep Purple előzenekarává avanzsált Iván and the Parazol a februári Aréna koncerten
A Deep Purple előzenekarává avanzsált... A hazai beat/rock and roll színtér egyik népszerű csapata, az Ivan and the Parazol...
Demjén

Demjén

Azt hiszem, hogy túlságosan is csodálkozó, félénk kissrác voltam, mindenkit túlságosan tiszteltem, nem volt meg bennem az a kis szemtelenség ami kell. Az iskolában egészen a kamaszkorig nagyon jól tanultam, a Kertész utcai Általánosba jártam, majd a Petrik Lajos Vegyipari Szakközépben érettségiztem. Sokáig nem kamatoztattam a vegyipari ismereteimet, mert elnyelt a muzsika. Számum, Dogs, Liversing, Meteor, Sakk-Matt, Tűzkerék, Bergendy, V'Moto-Rock, ezekben a zenekarokban énekeltem, basszusgitároztam, zenét szereztem és dalszövegeket írtam. Mikor úgy éreztem egy-egy zenekarnál, hogy kijátszottuk magunkat, nem tudtunk újat adni a közönségnek és magunknak, változtattam. Így hagytam el a Bergendyt és következett a sok szép és viharos sikert elért V'Moto-Rock, de ma már talán annyira nem is fontos dolgok okán megszűnt a zenekar, szóló karriert kezdtem, és úgy érzem, s talán a közönség is így érzi jó lóra tettem.

Fenyő Miklós

Fenyő Miklós

Fenyő első amatőr zenekarai a Szent István parki környezetben formálódtak. 1967. Megszületett az első saját szerzeménye Csavard fel a szőnyeget címmel. Ugyanebben az évben megalapította a Hungaria együttest a hivatásszerű zenélés szándékával. 1968. A Hungaria együttes első nagy megmérettetése az országos Ki mit tud? vetélkedőn történt, melyen a Csavard fel a szőnyeget című dallal első helyezést értek el.

Komár László

Komár László

1962-1964 között a Scampolo, majd 1965-1966-ban a Dogs együttes tagja volt. 1966-ban részt vett a Táncdalfesztiválon. 1969-1970 között az Atlas, 1971-1972 között a Non-Stop együttes énekese volt. Ekkor jelent meg első szólókislemeze Jóbarátom címmel. 1977-ben jelent meg Sprint című nagylemeze. 1981-ben jelenik meg első nagylemeze: Pepita, melyet azóta számos újabb követett. Dalai rock and roll stílusúak, a magyar Elvis Presleynek is nevezik.

Korda György - Retro

Korda György - Retro

Az ország egyik legismertebb művésze, nagyszülők és unokák is rajonganak érte. Öt évtizedes pályafutással a háta mögött a Sziget Fesztivál ünnepelt sztárja. A magyarországi televíziós pókerközvetítés etalonja, nemcsak saját, hanem a játék népszerűségét is megsokszorozta.

Kovács Kati

Kovács Kati

Ha a sikereiről szeretnénk írni, akkor mindenek előtt meg kell említenünk, hogy ő minden idők egyik legsikeresebb magyar énekesnője. Nagyon egyedi, közismert rekedtes hangja van, az énekhangja pedig a mezzoszoprán kategóriába sorolható, négy és fél oktávos hangterjedelemmel. Összesen 103 magyar lemeze jelent meg, viszont a külföldiek terén sem panaszkodhat, hiszen annak a száma is eléri a 24 et. A felvételei eddig több mint 300 albumon jelentek meg, valamint több mint 500 dal van a repertoárjában. Az első magyar lemezfelvétele mg 1965 ben volt, valamint első külföldi lemeze pedig 1969 ben jelent meg. A magyar könnyűzenei emberek között sajnos sokat kell keresgélni, amíg találunk olyat, akit külföldön is elismernek és ismernek. Nos, ő e ritka táborba tartozik. A karrierje során eddig 5 kontinensen adott már koncertet, énekelt 6 nyelven és 11 országban 76 kiadásban jelentek meg a felvételei. Az év énekesnőjének választották Angliában és Németországban is. Azonban nemcsak a zenei világból ismerhetjük, hiszen jelentős sikereket ért még el a dalszövegírásban és a filmművészetben is. A karrierje során eddig több mint 20 filmben és színházi darabban szerepelt, valamint nagyon sok film betétdalát ő énekelte fel. Több mint 50 dalának saját maga a szerzője, amely megint csak sokoldalúságát erősíti

Máté Péter: Zene nélkül mit érek én?

Máté Péter: Zene nélkül mit érek én?

A művész első zenekarát 1965-ben alakította, első saját felvételeivel 1967-ben robbant be a köztudatba, és onnan kezdve nem volt megállás. Változatos pályája során Európa-szerte fesztiválhelyezéseket ért el, előadói díjat nyert a párizsi sanzonversenyen, fellépett többek között Kubában és Kanadában is. 1973-ban a Hull az elsárgult levél című dala első lett a Made In Hungary rádiós vetélkedőn. 1976-ban harmadik helyet ért el az írországi Castlebarban, 1977-ben másodikat az Együttlét című dallal a Metronóm 77 televíziós fesztiválon. '79-ben megkapta a Magyar Rádió nívódíját, Elmegyek című dala Nicolas címmel, Sylvie Vartan előadásában világsláger lett. Hangszerelt musicalt (Jesus Christ Superstar), írt színházi kísérőzenét (A királynő katonái, Kaméleon).

Hirdetés
Retro Klub

Retro Klub

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan. Retro Klub már a Facebook-on is! Tegyétek fel ott is kedvenc régi videóitokat képeiteket, és lájkoljatok, kommentáljatok ezerrel, ha tetszik, amit láttok!!! :) Mindenkit szeretettel várok!

További magyar retro slágerek

További magyar retro slágerek

A zene.hu nagy népszerűségnek örvendő sorozatában a múlt nagy slágereit keresik elő és mutatják meg. Kalandozzatok velük az időben és ismerjétek meg, milyenek voltak az igazi nagy slágerek egykor. A remek lemezlovas BanDJ soha nem rest és rendszeresen megérkezik az aktuális retro csemegével.

Tuti menü