Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar rock együttesek, rockerek - Zene képes leírás - Zene.tlap.hu
részletek »

Magyar rock együttesek, rockerek - Zene - Zene.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zene.tlap.hu » Magyar rock együttesek, rockerek - Zene
Keresés
Találatok száma - 12 db
Alapi istván

Alapi istván

1962. 08. 02-án születtem Salgótarjánban. A családomban eltekintve az egyik dédnagyapámtól, aki karmester és hegedüs volt, senki nem foglalkozott zenével. Én azonban már egész kicsi korom óta nagyon ers vonzódást éreztem a hangszerek, a zene iránt. Valószínüleg ez késztette nagyszüleimet, hogy 10 éves koromban karácsonyi ajándékként egy gitárt vásároljanak nekem, s ezzel akarva, akaratlanul meghatározzák életem további alakulását. Lelkesen, minden külsö befolyásoló tényezö nélkül elmentem a helyi zeneiskolába azzal az elhatározással, hogy klasszikus gitárt fogok tanulni, azonban az igazgató minden áron el akart téríteni szándékomtól, mondván, hogy a gitár egy komolytalan hangszer, miért nem tanulok inkább tubázni!

Bikini

Bikini

Németh Alajos zeneszerző-basszusgitáros 1982-ben hozta létre a Bikini együttest. Nagy Feróval, az akkor épp nem működő Beatrice frontemberével, valamint nagy tudású zenészek sorával. Két albumot készített ez a felállás - olyan lemezeket, amelyek a mai napig komoly értéket képviselnek a magyar könnyűzenében. A Bikini igazi sikertörténete azonban 1985-ben indult el, amikor D. Nagy Lajos énekes csatlakozott a zenekarhoz. A két év múlva megjelent, Mondd el című album több mint háromszázezer példányban kelt el! Az együttes sorra készítette lemezeit, rajtuk örökké élő dalokkal.

Deák Bill Gyula

Deák Bill Gyula

A kőbányai Sztár együttesben külföldi dalok éneklésével kezdte. Később mint jazzénekes a Napsugár, a Wanderers és a Loyd együttes tagja. 1979-1985-ig a Hobo Blues Band tagja volt, ezután szólópályára lépett. Megalapította a Bill és a Box Company-t Bencsik Sándorral, a P. Mobil és a P. Box egykori tagjával. Fellépett az István, a király című rockoperában: Torda, a Táltos szerepében. 1983-ban, az Itt élned, halnod kell, a János vitéz, a Jézus Krisztus szupersztár című musicalekben láthattuk. 1983-ban Rossz vér címmel jelent meg első szólólemeze. 1986-ban Bill Kapitány Blues Cirkusza és a Mindhalálig blues című önálló albumokkal jelentkezett. (Ezeket a lemezeket 2001-ben újra megjelentették CD-n és kazettán.) 1987-ben a Deák Bill Blues Band vezetője lett. Dániában és az egykori Nyugat-Németországban is fellépett. Filmszerepet kapott a Kopaszkutya című Szomjas György filmben.

Zene magazin hírek
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a Long Step
Elkészült a Mojo WorKings új albuma, a... Elkészült a hazai blues színtér érdekes színfoltja, a Mojo WorKings második albuma. A Long Step című anyagot a trió kvintetté kiegészülve szombaton mutatja be a fővárosi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Központban - közölték a szervezők az MTI-vel. A Mojo WorKings a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok popdallamainak világát...
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami ezentúl hétvégenként várja a magyar rockezen rajongóit
Rockmúzeum nyílt Angyalföldön, ami... Megnyílt csütörtökön a Rockmúzeum, a MagyaRock Hírességek Csarnoka az...
A Deep Purple előzenekarává avanzsált Iván and the Parazol a februári Aréna koncerten
A Deep Purple előzenekarává avanzsált... A hazai beat/rock and roll színtér egyik népszerű csapata, az Ivan and the Parazol...
Edda Művek

Edda Művek

Az EDDÁ-t - vagy, ahogy alakulásukkor hívták - GRIFF zenekart, 1974-ben Miskolcon, Halász József alakítja meg. A tagok főként a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem hallgatói közül kerülnek ki. Az első formáció tagjai: Beély Katalin - basszusgitár; Ferenczi Zoltán - gitár; Halász József - dob; Zsiga Zoltán - ének. Névváltoztatáson gondolkodnak, s miközben egyikük az EDDA (óészaki mitológiai és hősi énekek) című könyvet olvassa, tényként közli, legyen a nevünk: EDDA. A tagoknak tetszik a tömör és könnyen megjegyezhető név. A zenélést ekkor mindegyikük a tanulás melletti kikapcsolódásnak tekinti. Zsiga Zoltán helyére, hamarosan Fodor Attila kerül, majd nem sokkal később Pataky Attila érkezik. Az első fellépéseket az egyetem kollégiumában tartják, illetve a kollégiummal szemközti Boci bárban. A műsorban népszerű feldolgozások szerepelnek. Attila unszolására a zenekar ORI (Országos Rendező Iroda) vizsgát tesz, mely akkoriban vidéki zenekarnak igen nehezen sikerült. Pataky Attila átveszi a zenekar vezetését, a nevüket EDDÁ-ról EDDA Művekre változtatja.

Karthago

Karthago

Tagjai, a mai napig: Gidófalvy Attila - billentyük, gitár, ének, Kiss Zoltán Zéro - basszusgitár, ének, Szigeti Ferenc - zenekarvezető, szólógitár, ének, Kocsándi Miklós - dob, gitár, ének Takáts Tamás - ének, szájharmonika, dobok. A zenekar megalakulását követően, egy év alatt, a '80-as évek egyik meghatározó, és legnépszerűbb magyarországi rockegyüttese lett. Különleges, úgynevezett amerikai típusú west coast zenéjükkel, amely kemény rockalapra dús, ötszólamú vokállal és dallamos énekvezetéssel hangszerelt dalokból állt, néhány hónap alatt valamennyi slágerlistát meghódították, és izgalmas, dinamikus, különlegesen látványos koncertjeikkel, a klubok kedvencei lettek.

Kóbor János

Kóbor János

Együttese: Omega (1962-től). Lemezek: Trombitás Frédi és a rettenetes emberek (1968), Tízezer lépés (1969), Éjszakai országút (1970), Élő Omega (1972), Omega 5. (1973), Omega 6: Nem tudom a neved (1975), Omega 7: Időrabló (1977), Omega 8: Csillagok útján A Magyar Köztársaság tiszti keresztje (1998), Liszt Ferenc-díj (1987), a Yamaha-fesztivál fődíja (1970).

Korál

Korál

A Korál megalapításának ötlete már 1974 nyarán felmerült, amikor a KITT-Egylet feloszlása után Koncz Zsuzsa állandó kísérőzenekart keresett. Az első formáció jól ismert zenészekből állt - Brunner Győző (dob), Makrai Pál (szólógitár), Kozma András (basszusgitár), Balázs Ferenc (billentyűs hangszerek), de a Korál nem csak kísérőzenekarként vált ismertté, mivel, 1974 októberében a 144 nóta című TV-műsorban Ha kedvem tartja című saját daluk is elhangzott.

LGT: Ringasd el magad

LGT: Ringasd el magad

LGT. Három betű, amely örökre összefonódott a minőség fogalmával. Presser Gábor, Laux József, Frenreisz Károly és Barta Tamás négyesfogatát az első hazai szupergroupnak tartották. Az 1971-ben induló csapat viszont nemzetközi szinten is megkapta a szakmai elismerést, a New Musical Express újságírója például - hallva az LGT játékát - azt írta, hogy: az új rock-szenzáció Keletről jöhet! Az évek alatt történt tagcserék során Somló Tamással, Karácsony Jánossal és Solti Jánossal megerősített zenekar pedig rá is szolgált a dicsérő szavakra.

Nagy Feró

Nagy Feró

Feró 1978-ban elindította ismét a Beatricét, amelynek a frontembere lett. Az újraalakult Beatrice rockzenét játszott, és nem tartozott a rendszer szolgálói közé. Nagy Feró útlevelét bevonják. A rendszer lehetetlenné teszi a zenekar működését. 1981 -ben a zenészszervezetek is teljesen elhatárolódnak a Beatricétol - a vezetés kérésére. Ekkor feloszlik a zenekar.

Hirdetés
P.Mobil

P.Mobil

Schuster Lóránt - aki mindvégig megtestesítette a P. Mobil szellemiségét - 1968-ban csatlakozott első zenekarához, a Hausbyrdshöz, aminek utódjaként 1969-ben Gesarol néven hozott össze egy újabb társaságot, s - ahogy magukat nevezték - a rovarhalál zenészei már nevükkel is kisebbfajta botrányt kavartak. A P. Mobil koncertek voltak az elsők Magyarországon, ahol csápolt a közönség. A későbbi koncerteknek pedig szinte kötelező elemévé vált a rajongók követelő buzdítása: A Hajsza, a Gálya, a Főnix éjszakája...

Pataky Attila

Pataky Attila

Együttese, az EDDA művek 1974 óta létezik. Lemezek: -Edda művek 1. (1981), -Edda művek 2. (1982), -Edda művek 3. (1983), -Edda művek 4. (1984), -Edda művek 5. (1985), -Edda művek 6. (1986), -Változó idők (1988), -Szaga van (1988), -Pataki-Slamovits (1989), -Győzni fogunk! (1999) Elismerések: 20 arany-, 2 platina- és egy gyémántlemez.

The Bits - Hungarian Beatles Supergroup

The Bits - Hungarian Beatles Supergroup

Ki Ne ismerné a Beatlest? A zenekar, mely a 60-as években beírta magát a történelembe, mitöbb egyedüliként a történelem könyvekbe és gyökeresen megváltoztatta a könyyűzenét. Ki ne ismerné a She loves you, Yesterday, Let it be vagy a Hey Jude című örökzöld és örök érvényű slágereket? A The Bits (Hungarian Beatles Supergroup) - Beatles emlékzenekar azért alakult meg, hogy színpadra vigye élőben, koncertszerűen ezeket a dalokat eredeti nyelven, ragaszkodva a zenei alapokhoz. Miért Supergroup? A zenekart alkotó négy zenész jól ismert budapesti blues és Angolszász-vonulatú zenekarok frontemberei, akik számtalanszor megfordultak Nyugat-európai színpadokon és a tengeren túlon is. A tagok Beatles szeretete, tapasztalata és zene iránti alázata garantálja a profi megszólalást és az ebből következő jó hangulat maradandó élményt szerez az őket hallgató fiataloknak és örökifjaknak.

Tuti menü